maanantai 18. syyskuuta 2017

Loppukauden kisat 2017

Puskajunkkarien kisat jatkuivat osaksi mappiin menneiden SM-kilpailuiden jälkeen Tuurin kyläkaupan Pohjanmaa cupin Kuortaneen osakilpailulla 12.8.2017. Edellisvuosien treenikokemuksien perusteella emme halunneet pilata mielialaamme ennen varsinaista kisapäivää, joten jätimme treenit väliin tälle vuotta ja laadimme kisataktiikan edellisvuosien "datan" perusteella. Tarkan analyysin tehtyämme päätimme lähteä kisaan säipillä ja keskittyä kisassa hauen matalakalastukseen. Ratkaisumme oli oikea koska hauki oli syönnillä matalassa ja neljän kärki kisassa oli ns. säippämiehiä. Oma sijoituksemme oli kolmas ja tämä oli kauden ensimmäinen podium paikka.
Kuortaneen "yyteri#

#FATBOY😎

Nättiä on kala

Parikymppiä puhdasta haakee
Seuraavaksi oli vuorossa Kuhaloordi Lappajärvellä 26.8.2017. Kävimme Allun kanssa edellisenä päivänä kopaisemassa treenit kyseisellä järvellä ja kuha oli tosissaan syönnillä mutta pienissä pisteissä. Löysimme varsin lyhyeksi jääneen treenipäivän lopuksi alueen, mistä saimme muutaman sadan metrin alueelta kolme hyvää mittaa kyytiin ja ehkäpä parhaimman Lappajärvi treenin jälkeen fiilis kisaa ajatellen oli kutkuttava:-)
Paras treeni ikinä Lappamerellä
Kisapäivänä saimme jännittää, että oliko kala pysynyt treenipisteellä ja heti kongin kajahdettua lähdimme eilisille alueille. Yön aikana tuulen suunta oli muuttunut ja kun saimme romut vetoon juuri ennen täppejä niin kaiku olikin tyhjä kuin Jeesuksen hauta pääsiäisaamuna. Heitimme alueella muutaman lenkin mutta ilman kontaktia kalaan ja luonnollisesti tässä vaiheessa taas hermo petti. Siirryimme uistellen alueelle mistä saimme treeneissä kuhan ja muutaman hauen. Saimme siirtymän aikana yhden mittakuhan ennen varsinaista täppiä ja huomioin että alueella pohjassa oli muutenkin kovasti matoja kaiussa. Eilisiltä täpiltä emme saaneet kuin muutaman paremman hauen joten palasimme nopeasti takaisin kuhapisteeseen ja tähän pisteeseen sitten jämähdimme koko loppukisan ajaksi. Saimme loirittua iglooseen täytettä kuuden mittakuhan verran + hauet päälle. Näillä kaloilla olimme tuloksissa sijalla 7 mutta parempaankin oli ollut mahdollisuudet. Kisan voitti hirmuisella kuhapussilla NOU-kalan Mikan venekunta ja poijaat olivat löytäneet eilisen kuhapottipaikkamme. Kala oli siirtynyt tuulen mukana 300m etelään ja hermojen petettyä ei pää taas pelannut kisassa sitä vertaa että ymmärrys olisi riittänyt huomioimaan tälläisen "itsestään" selvyyden. Olen hokenut noin vuoden verran itselleni että MUISTA TUULI kun ollaan Lappajärvellä, pitänee hokea tuota lausetta seuraavankin vuoden, että asian voi taas ensi vuonna kisassa unohtaa:-)RISTUS mikä puupää😄
Puskaparkissa

Joukkuetoveri Härsilä ja kerrostalo

Savon miehen jutut on aina yhtä lennokkaita:-)

NOU-Kalat ja TOHAT taas toiminu

Puskajunkkareiden saalista
Seuraava kisa olikin oma kisa, eli Karilainen.fi - Toisveden syysuistelu 2.9.2017. Kyseisen kilpailun kilpailunjohtajana kun on tullut toimittua alusta asti niin sitä on jo sen verran oppinut, ettei kisan tekemiseltä oikein jää aikaa ylimääräiseen miettimiseen taktiikan ja sun muiden kikkailujen suhteen joten nämä asiat hoitaa yleensä sitten Allu ja Tero. Kävimme edellisenä päivänä Allun ja junioriosaston kanssa ( poika oli puhunut itselleen koulusta vapaapäivän ASIAT TÄRKEYS JÄRJESTYKSEEN:-) ) testailemassa kalan purua ja muutaman mitallisen kuhan ja hauen onnistuimme käyttämään veneessä. Ainoa pieni ongelma oli vaan se, että isoimman kuhan sekä hirmuisen haukitärpin saimme syvän päältä täysin keskeltä ei mitään. Emme toki käyneet ns. omilla paikoillamme ollenkaan, koska aikaisempina vuosina olemme saaneet vanhoilta täpeiltä hyviä haukia pois ennen kisaa. Päätimme, että emme menisi kisassa syvän päälle vasta kuin viimeisessä hädässa kaikkien muiden paikkojen pettäessä ja mitenkähän tälläisissä päätöksissä yleensä käy NO HUONOSTI:-)
Ykköset lehden jutussa tuttu kaljupää

Luiskan testausta

Kyllä Tammerkoski virtaa lujaa kun vesi on latvoilla ihan loppu

Väliveestä päivän isoin

😂😂😂

45.1cm

55.1cm
Kisa-aamu meni erilaisten kiireiden keskellä ja kipparikokouksen jälkeen karavaani siirtyi kohti järveä. Mieli korkealla ( veneitä oli hyvin paikalla ) köröttelimme muiden perässä kohti "ottialueita" ja aloitimme loirimisen. No tänään oli se päivä kun kaikki meni mönkään ja noin kolmen tunnin loirimisen jälkeen olimme karkuuttaneet kaksi todella hyvää haukea ja yhdet siimat olivat lisäksi menneet poikki. Harjun äireen poikahan se sieltä laittoi kuvaa tulemaan että onko poikien Risto räp hukassa, Toni oli löytänyt uistimen reilun vitosen hauen suusta haavituksen jälkeen... SELKÄRANKAMME MURTUI RÄTISTEN ja siirryimme syvän päälle isoa möllikuhaa pyytämään... Loppukisan ainoan lähdön sai ylös junioriosasto ja näin jälkiviisaana olisi ehkä kannattanut laittaa poika ennemmin vavan varteen:-) Kisa meni henkilökohtaisesti reisille mutta onneksi järjestelyt sujuivat suhteellisen hyvin ja huippupalkinnot vaihtoivat omistajaa.
Kaverisuhde koetuksella tälläisten kuvaviestien jälkeen💩😁

Pojasta polvi paranee

Kun kisassa on aikaa ottaa selfie, KESKEYTÄ KISA


Korjaushitsaus Koskisen taidonnäyte

Sattui kisaviikonlopuksi kesän hienoin ilma
   
Tarvitaan vain yksi kala kunhan se on isoin!!! Hyvä Jukka!!!
Cupin viimeinen osakilpailu skapattiin Patanan tekojärvellä Vetelissä 9.9.2017. Katselimme etukäteen että kisan aikana pitäisi tuulla, joten päätimme jo hyvissä ajoin viikolla että matalaan mennään säipillä ilman treeniä tyyliin tulos tai ulos. No pakkaa sekoitti hieman se tosiasia, että vesi oli "järvellä" korkealla ja yleensä tämä on tiennyt vaikeuksia matalassa. Myös kuha oli ollut huhujen mukaan kovalla purulla ja tämä kyseinen asia ei tiennyt hyvää haukimiehille. Kisassa kävimme läpi kaikki tuntemamme kiven ja kannonkolot, mutta hauki ei vaan ollut syönnillä. Jossain vaiheessa alkoi paljastua, että melkein joka kelkkajampalla oli hirmuisia kuhia veneessä ja ISON kuhan syönti oli osunut kyseiselle päivälle. Puntarilla nähtiin useita yli vitosen messinki kylkiä ja haukimiehet hävisivät paikalta vähin äänin, niin mekin. Putosimme cupissa neljänneksi ja se oli sitten sellainen kausi se. SM-paikka tuli kuitenkin sekä OPM-cupissa että Tuurin kyläkaupan Pohjanmaa cupissa, joten pikkuisen edellä mainittu seikka kuitenkin mieltä lämmitti. Olihan muuten aika erikoinen kausi kaiken kaikkiaan muutenkin kun kala ei ollutkaan siellä missä missä se "normaalisti" on ollut kylmästä vedestä johtuen. No Harjun äireen "kuhakone"-poikahan voitti taas cupin ja Tonilla pää pelasi siihen malliin että kaveri etsi ne epänormaalit paikat mistä ei normaalisti kalaa tule JA se oli siinä!!! Onnittelut joukkuetoverille tuhannesti. Kiitos myös blogin seuraajille, koska saattaa olla että seuraava kisapäivitys ilmestyy vasta ensi keväänä, ellei sitten JUKKILAASTEN kisaan Seinäjärvelle eksy vielä ennen Hirvimetsästys sesonkia...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti