torstai 10. elokuuta 2017

Vetouistelun SM Viitasaari 5-6.8.2017

Vetouistelun kuninkuuskilpailu, eli SM kisat loirittiin tällä erää Viitasaarella ja tarkemmin sanottuna Keiteleellä. Puskajunkkareiden etujoukko saavutti hyvin varustellun mökin maanantaina kun itse vedin luuni paikalle tiistai aamusta. Lemmetin Mikalle ( KUTU-MIÄS ) isot kiitokset siittä kun sait hommattua niinkin tasokkaan mökin meidän tiimeille, on sitä tullut punkattua SM-kisoissa kyllä monenlaisissa homeluukuissa ja kusenpolttamissa hökötyksissä mutta nyt pukkas laatua😂 Poijaat panivat heti toimeen maanantaina ja kävivät vetäisemässä siltojen etelä-puolella pitkän päivän ja kalaakin oli kuulemma löytynyt. Tiistai päivän harjoitelimme koko porukan voimin siltojen pohjoispuolella ja tämä puoli osoittautui varsin haastavaksi kun kalaa ei oikein löytynyt sitten mistään. Tiistain saldona taisi olla vain 3 mittahaukea ja kuhasta ei ollut mitään havaintoa. jonkinmoisen nestetankkauksen ja paljussa lilluttelun jälkeen suuntasimme keskiviikkona taas siltojen etelä-puolelle ja kartoitimme tarkemmin maanantaisten täppien lähimaastoa varapaikan toivossa ja jotain taas löytyihin. Lopetimme päivän ihan alueen taka rajalle ja löysimme takarajala kohtuullisen väliveden haukipaikan. Torstain loirimme jälleen pohjoispuolella ja kun saldona taisi olla yksi mittahauki ja yksi verkonpaino niin päätimme vielä uhrata perjantain samalle puolella ja tuolloin lisäsimme punttien painoja merkittävästi ja perjantai oli ehdottomasti kalaisin päivä tuolla alueella. Syönti heikkeni koko ajan kun kymmenet veneet loirivat peräkanaa penkkoja ja pattien reunoja, joten aavistelimme että varsinkin sunnuntai tulisi olemaan taas haasteellinen päivä meille mataliin rummakkoihin tottuneille junkkareille. Hieroimme kisataktiikkaa tarkasti ja lauantaille valikoitui alue, mistä poijaat olivat saaneet ihan hyvin kuhia ja haukia maanantain treeneissä. Emme olleet alueella käyneet maanantain jälkeen, mutta joukkuetoveri Härsilä oli ja hänen mukaansa alueelta oli tullut perjantainakin vielä komia kuha. Sunnuntain alueeksi valikoitui lähellä lähtöä oleva patikko, minkä reunoilta noin 10m-12m vedestä oli tullut muutama mittahauki putkeen kyytiin.
Ei taaskaan narut kestäny

mitta

Keiteleen normi haagertti

Olisko tää tuleva Tinder profiilikuva😀

Hieno kaupunki vesireitin ääressä

rapeeta kuhhaa

Perus haakee taas

Pienet välipala vihannekset

NOU-Kala


Kisapäivä I: Eli suuntasimme varsin lyhyen siirtymän jälkeen maanantain täpeille ja iloksemme huomasimme olevamme yksin alueella. Kellon lyötyä kymmenen lähdimme loirimaan tätä varsin kumpuilevaa aluetta noin 8m koroilla ja saimme tasaiseen tahtiin kalaa konttiin. Noin kolmen ja puolen tunnin kohdalla viereemme lipui vene ja "harmiksemme" saimme samaan aikaan tuplatärpit mittahaukea ja sen jälkeen emme enää saaneet olla yksin ja kalantulo hiljeni tramaattisesti. Saimme loppupuoliskolla alueelta vielä muutaman hauen ja karkuutimme yhden hyvän mitan. Noin puolitoista tuntia enen kisan loppua luukutimme vielä kakkospaikkaan, eli sahan penkkaan. Ilmeisesti penkka oli varsin hyvin putsattu kun kaiku oli tyhjentynyt ja kalaa emme enää onnistuneet saamaan. Puntarille meillä oli viedä kolme kuhaa plus hauet ja tällä pussilla olimme "iskuasemissa" ekan päivän jälkeen sijalla 22.
Nättiä kalustoa

Nättiä kalustoa part II

Kyllä se Dooris vaan joukkoon sulautuu

Ukkosrintaman peijakas puski päälle

Lauantain kalat

Punnituspaikka

Tulospalvelu pelasi hienosti ja nykyaikaisesti

Kisapäivä II: Siltojen pohjoispuoli ja aloituspaikkana lähimaaston patikko, ei mainittavaa kalahavaintoa. Lyhyehkön siirtymän jälkeen kakkospaikkaan ison saaren suojaan ja tältä alueelta reilu kolmosen hauki kyytiin. Loppuaika loirittiin kaiken maailman vesiä kaiken maailman virityksillä ilman havaintoja kaloista. Päivän kohokohta oli kohtaaminen noin 40m vesissä Suomen parhaimmistoa olevan raippavenekunnan ( Kalliomäki ) kanssa, jos me oltiin hukassa niin olivat hekin😊Ihan kisan lopuksi saimme vielä Barramagnumilla potkurivirrasta ahvenen, aivan olimme erittäin epätoivoisia... Taas sunnuntai kusi kohdallamme ja kokonaissijoitus putosi sinne kolmenkymmenen huonommalle puolelle, opittavaa on vielä. Onnitelut mestari Lemetyiselle ylivoimaisesta voitosta. Seuraavaksi on vuorossa Tuurin kyläkaupan Pohjanmaa cupin osakilpailu Kuortaneella... näillä...
Pakollinen selfie

Lonely Rider

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti